top of page

IAM PROJECT

I AM staat voor zelfliefde en trots zijn op wie je bent. Ik ben op zoek gegaan naar karakter en schoonheid van allerlei verschillende mensen. Mensen met albinisme, vitilligo, transgender, plussize model, verschillende huidziektes, syndroom van down, etc. Deze mensen zijn trots op wie ze zijn en stralen dat ook uit. Schoonheid gaat vaak over het uiterlijk maar het zit in zoveel meer dan dat. Het project is een combinatie van beeld en audio, waarbij iedereen de kans krijgt om zijn/haar verhaal te vertellen. We horen boeiende, emotionele maar ook verassende verhalen. Je kan deze verhalen horen door op de play knop te drukken onder de foto. Vragen over vooroordelen, zelfvertrouwen, maar ook de maatschappelijke verschuiving van type modellen in deze wereld van nu komen te spraken. “Iedereen is mooi, maar het gaat verder dan alleen het mooie plaatje” I AM staat voor het laten zien dat “anders” zijn vol schoonheid zit.

Ik wil hiermee laten zien dat mensen die ondanks niet in het "standaard plaatje" passen een verhaal hebben, blij zijn met zichzelf en dat willen laten zien en laten horen. Het zijn allemaal jonge mensen die ik heb gefotografeerd, sommige hebben erg met zichzelf in de knoop gezeten omdat ze "anders” zijn, gediscrimineerd zijn of worden dat nog steeds soms. De meeste mensen hebben zich hiervan los gewikkeld en willen een "voorbeeld" zijn voor anderen. Ik vind het belangrijk dat de kijker die dit ook herkent, zichzelf hiermee kan identificeren. We zijn allemaal anders, allemaal gelijk.

 

Dit project is voor mij heel belangrijk omdat ik vind dat iedereen iets moois heeft ondanks je afkomst of uiterlijk. Dit is een “ongoing” project, waarbij ik het komend jaar doorga met verschillende mensen fotograferen en interviewen. Mocht je hierin herkennen en lijkt je het leuk om mee te doen aan dit project, mail me dan: nancy@nancyschoenmakers.com

1. Silvana

Silvana .

2. Gideon

Gideon .

3. Clifford

Clifford .

4. Debbie

Debbie .

5. Fahrida

Fareda .

6. Iskamella

Iskamella .

7. Debora

Deborah .

8. Zabih

Zabih .

9. Eveliene

Eveline .

10. Madame

Fadoua .

11. Jess

Jess .

12. Vicky

Vicky .

4O3A9984

Faried .

13. Latifa

Latifa .

2. John

John .

5 Manny

Manny .

12. Rochanton

Rochanton .

7. Valerie

Valerie .

14. Fabian

Fabian .

bottom of page